Dynamic Tape

Înainte de orice detalii legate de banda biomecanică, trebuie subliniat faptul că materialul, elasticitatea și modul de aplicare al benzilor biomecanice este total diferit față de clasicele benzi de Tape. De asemenea afecțiunile în care se utilizează banda biomecanică sunt diferite de cele în care este utilizat Tape-ul clasic.

Se poate spune că banda biomecanică a revoluționat medicina sportivă, deoarece particularitățile ei rezolvă o parte din problemele clinice ale sportivilor. Banda este fabricată dintr-un material vâsco-elastic și indiferent de câte mișcări execută pacientul, banda revine la forma inițială.

O altă caracteristică unică este elasticitatea în toate cele patru direcții, pe lungime ea având în medie o elasticitate de 200%.

Modul de aplicare este iarăși unic, obiectivul principal al benzilor fiind corecția biomecanică, prin aplicarea lor trebuie influențată mișcarea pe segmentul dorit.

Efectele Tape-ului biomecanic!
Odată aplicată, banda reduce sarcina mecanică, ceea ce are ca rezultat un efort mai mic din partea segmentului bandajat, implicit îi va crește sportivului capacitatea de efort. Practic Dynamic Tape acționează precum un arc asupra sistemului musculo-schetelal, participând pe întreaga amplitudine de mișcare și absorbind sarcina exercitată. Este dedicată cu precădere sportivilor și traumatismelor din zona ortopedică.

David Blocau

1
Salut