...

Kinetoterapie la Domiciliu Timisoara | Dumbravita

Te salut! Sunt David Blocău, fizioterapeut si fondatorul acestui proiect, iar Kinetic Impact reprezinta suma experientei acumulate in mai multe clinici si libertatea de a transmite fiecarui pacient adevarul.

Vreau sa te asigur ca esti in locul potrivit pentru a scapa in sfarsit de dureri si pentru a incepe un program de recuperare…

Kinetoterapia la domiciliu este o necesitate nu un moft, iar dupa caz ea trebuie inceputa chiar a doua zi, un exemplu in acest sens fiind accidentul vascular cerebral. Traumatismele ortopedice de asemenea nu sunt de neglijat, kinetoterapia la domiciliu va avea rolul de a preveni aparitia complicatiilor si de a asigura pacientul de o evolutie naturala in etapele de recuperare.

Din experienta acumulata de mine si de colegii mei in mai multi ani de practica cu pacientii la domiciliu, kinetoterapia a reprezentat o a doua sansa primita de pacient pentru a fi independent.

Venim echipati cu cele necesare pentru ca sedinta sa se desfasoare in conditii cat mai apropiate de cele din cabinet si ne adaptam la fiecare situatie in parte pentru a eficientiza la maxim fiecare sesiune.

Ce este kinetoterapia la domiciliu si cui i se adreseaza?

Kinetoterapia la domiciliu presupune adaptarea unor programe de exercitii si a unor proceduri medicale in confortul casei cu scopul de a-i reda pacientului independenta. Adresata persoanelor care nu se pot deplasa si celor care prefera confortul propriei locuinte pentru recuperare. Aceasta este recomandata pacientilor cu afectiuni ortopedice, neurologice, postoperatorii sau celor care au suferit accidente si au nevoie de recuperare fizica personalizata.

Ce afectiuni tratam prin kinetoterapie la domiciliu?

Lista de afectiuni care pot fi tratate prin kinetoterapie la domiciliu:

Recuperare post-traumatica:

  • Recuperare la domiciliu dupa fracturi, entorse si leziuni musculare majore.

 

Recuperare post-operatorie:

  • Recuperare la domiciliu dupa o interventie chirurgicala la ligamente sau menisc.
  • Recuperare dupa o protezare de sold sau genunchi.

 

Recuperare post AVC:

  • Recuperare la domiciliu post accident vascular cerebral.
  • Kinetoterapia dupa AVC consta in exercitii specifice combaterii spasticitatii, spasticitatea fiind principala sechela cu care rămâne pacientul după un AVC.

 

Recuperare cardiovasculara:

  • Recuperare la domiciliu post infarct miocardic pentru imbunatatirea capacitatii fizice si a functiei cardiovasculare.

 

Recuperare pentru afectiuni respiratorii:

  • Recuperarea la domiciliu pentru aceste afectiuni consta intr-un program de exercitii care au rolul de a creste capacitatea de efort a muschilor responsabili de respiratie.

Beneficiile kinetoterapiei la domiciliu

Confort si siguranta: Cea mai importanta masura de precautie care poate fi luata de familia unui pacient imobilizat sau care se deplaseaza cu greutate este de a-i asigura procesul de recuperare in confortul casei, deoarece pacientul este familiarizat cu fiecare incapere, astfel ca nu exista riscul de reaccidentare.

Recuperare personalizata: Fizioterapeutul adapteaza programul de exercitii in functie de nevoile si starea pacientului, oferindu-i o atentie mai detaliata si un plan specific de recuperare.

Eficienta crescuta: Fiind tratat acasa, pacientul poate respecta mai usor programul de terapie, ceea ce duce la o recuperare mai rapida si eficienta.

Suport emotional: Familia poate fi prezenta in timpul sedintelor de terapie, oferind un sprijin suplimentar pacientului in procesul de recuperare.

Flexibilitate: Programul de kinetoterapie la domiciliu poate fi adaptat in functie de timpul si disponibilitatea pacientului, eliminand presiunea de a respecta programul unei clinici.

Progres monitorizat constant: Fizioterapeutul poate urmari indeaproape evolutia pacientului si poate ajusta exercitiile in timp real, asigurandu-se ca se obtin cele mai bune rezultate.

Cum functioneaza procesul de kinetoterapie la domiciliu?

In urma unei programari, venim la domiciliu pentru o evaluare initiala care are ca scop examinarea situatiei din punct de vedere medical, dar si pentru a transmite pacientului si familiei obiectivele realistice privind posibilitatile de recuperare.

Dorim sa fim cat mai transparenti in acest proces, motiv pentru care rugam intotdeauna un membru al familiei sa asite la sedinte sau cel putin sa fie mereu prin preajma. Avem rugamintea in cazul pacientilor imobilizati ca familia sa ne ofere un spatiu cat mai aerisit si putin aglomerat pentru a ne putea desfasura activitatea cat mai eficient. De asemenea in functie de gravitatea situatiei vom stabili frecventa sedintelor, cat si intervalul de timp pe care il consideram necesar pentru un progres semnificativ.

Cat costa o sesiune de kinetoterapie la domiciliu?

SEDINTA KINETOTERAPIE LA DOMICILIU
250 RON
  • SEDINTA KINETOTERAPIE LA DOMICILIU

Intrebari frecvente kinetoterapie la domiciliu

Kinetoterapia la domiciliu este recomandata in cazurile in care pacientul are dificultati de deplasare, este imobilizat la pat sau prefera sa se recupereze intr-un mediu confortabil si familiar. De asemenea, este ideala pentru pacientii care au suferit interventii chirurgicale sau au afectiuni care necesita recuperare fizica supravegheata.

Kinetoterapia la domiciliu nu se recomanda in cazurile in care pacientul are nevoie de echipamente medicale avansate care nu pot fi aduse acasa sau daca starea de sanatate necesita monitorizare permanenta intr-o unitate medicala. De asemenea, in cazurile acute sau urgente, kinetoterapia la domiciliu poate fi neadecvata.

O sesiune de kinetoterapie la domiciliu dureaza in general 1 ora, in functie de planul de tratament si de nevoile specifice ale pacientului.

De cele mai multe ori, nu este necesar echipament special. Kinetoterapeutul poate aduce accesoriile necesare pentru sedintele de terapie, iar multe dintre exercitii se pot efectua folosind obiecte simple din casa. In cazul in care sunt necesare anumite materiale de unica folosință sau alte accesorii ce nu pot fi transportate de catre kinetoterapeut la domiciliul pacientului, costul lor va fi suportat de catre pacient.

Da, kinetoterapia la domiciliu este frecvent utilizata in recuperarea post-chirurgicala, mai ales dupa interventii ortopedice, precum protezarea soldului sau genunchiului, sau dupa alte proceduri care necesita reabilitare fizica.

Pentru o sedinta de kinetoterapie la domiciliu, este important sa pregatesti un spatiu suficient de mare si confortabil pentru a permite desfasurarea exercitiilor. Este recomandat sa porti imbracaminte lejera si sa ai la indemana orice echipament sugerat de kinetoterapeut.

In general, doar pacientul si kinetoterapeutul participa la sedinte. Totusi, daca pacientul are nevoie de asistenta suplimentara, cum ar fi in cazul copiilor sau persoanelor in varsta, un membru al familiei poate fi prezent pentru a oferi suport.

Programeaza-te acum pentru o sedinta de kinetoterapie la domiciliu

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.